48959x bekeken sinds 29 september 2015
Teamblog

Laatste 10 blogs

'ZA2 SLAAT GROTE SLAG EN STRIKT BERLIJN'

VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft de eerste zomerversterking binnen. Naar verluidt tekent vleugelverdediger Jeffrey Berlijn een tweejarig contract bij de nummer vijf van afgelopen seizoen.

De 25-jarige Berlijn komt volgens het doorgaans goed ingelichte Goalgetter over van DONK 1, waar hij de afgelopen seizoenen speelde. Met de transfer troeft VVNZA2 ook een aantal Duitse clubs af, waaronder Hertha BSC en Union Berlin.

De blonde vleugelverdediger zal zich richten op de linksbackpositie, wat afgelopen seizoen een carousselpositie bleek. Onder meer Yorick Zwiep, Jerry Garnier en Bart van Duivenbode wisselden stuivertje op de plek.

Als de handtekeningen snel gezet worden, maakt Berlijn aanstaande zaterdag tijdens het Adriaan de Jong Toernooi mogelijk al zijn opwachting. De club heeft flink in de buidel moeten tasten. Met de transfer zijn twee biertjes, een knikker en een extra paar veters gemoeid. Volgens trainer Quist hoeven we verder geen transfervuurwerk te verwachten. ,,Dit was een hele dure en voorlopig de laatste aankoop."

Toch moet Quist volgens geruchten zijn best gaan doen om de selectie intact te houden. Zo heeft het Marokkaanse Raja Casablanca Nick van der Burg op de korrel, wil het Italiaanse Cagliari Lars Messchendorp hebben en zou het Keniaanse Ulinzi Stars Reinier Zwiep willen verleiden tot een transfer. Trainer Ukechuwku McMoenbab: ,,HIj steekt met kop en schouders boven de rest uit."
Lees verder | Auteur: Terence | 11 juni 2017 | 0 Reacties

KAMPIOEN SCHOONHOVEN GEEFT ZA2 VOETBALLES OP LAATSTE SPEELDAG

Het seizoen van VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 is als een nachtkaars uitgegaan. Na de roemloze 3-0 nederlaag bij DONK van twee weken geleden kreeg de ploeg deze keer een flinke afstraffing van kampioen Schoonhoven 3, dat met 1-7 won op Sportpark Dorrestein.

Coach Quist was de opvallendste afwezige bij het slotduel. Verder konden de roodhemden, die met de vijfde stek een wisselvallig seizoen achter de rug hebben, niet beschikken over Sebastian Baker, Erik Prinsen en routinier Rick Kok. Laatstgenoemde speelde wegens een knieblessure niet tegen de club uit zijn hometown.

Op een winderig veld kwam de Krimpenerwaardse kampioen sterk voor de dag. Via een rake kopbal uit een hoekschop kwamen zij op voorsprong en binnen no-time stond de 0-2 op het scorebord na een soepele combinatie. Toen pas kroop de thuisclub wat meer uit haar schulp. Een geplaatst schot van linksbuiten Orrin Kors, die definitief terug is van een langdurig blessureleed, belandde op de paal. Ook Lars Messchendorp kreeg een mogelijkheid toen hij een pass van Rens Buurman op Terence Garnier onverwacht onderschepte. Hij schoot de bal echter naar de maan.

Na de thee had VVNZA2 wind mee en ging het team op jacht naar de aansluitingstreffer. Spits Luka Kors miste een dot van een kans, waarna het even later aan de andere kant raak was: 0-3. Ben Quist deed nog iets terug, maar het verzet was gebroken en de gasten liepen verder uit naar 1-7, de goal die Schoonhovens' honderdste van het seizoen betekende. Ter vergelijking: Nieuwerkerk scoorde er 48.

Na de zeperd kwam de selectie inclusief trainer Piet Quist bij elkaar om het seizoen te evalueren. Er zijn geen koppen gerold, beweerde kapitein Reinier Zwiep vanmorgen bij de door de pers druk bezochte uitlooptraining. De positie van trainer Piet Quist, die voor het tweede achtereenvolgende seizoen geen prijs heeft gepakt, staat echter niet ter discussie.

Wel wacht Quist een drukke transferperiode. Naar verluidt lijft FC Wacker Innsbruck Lars Boere na twee huurperiodes definitief in, is de interesse van River Plate in kansenverkwanselaar Luka Kors steeds concreter aan het worden, zat het Franse Nantes op de tribune voor Lars Couteaux de Village (Messchendorp), overweegt Coca-Cola om Red Bull Salzburg over te nemen om zo Yorick Zwiep te kunnen aantrekken en heeft het Zuid-Afrikaanse Bloemfontein Celtic een scout gestuurd om Rens Buurman en Terence Garnier aan het werk te zien. Buurman heeft wel oren naar een buitenlands avontuur, al schijnt het dat de verdediger, die tegenwoordig als Hans Lok door het leven gaat, een coiffure-optie wil bedingen.

ZA2 eindigt als vijfde op de ranglijst met dertig punten uit 22 duels. Het team kan nog zesde worden als Gouda volgende week bij DONK wint. De strijd om de topscorerstitel is gewonnen door twee spelers. Luka Kors en Terence Garnier maakten allebei acht treffers. Garnier deed het echter beter met kansenpercentages (1% om 21%). Vooral Kors baalde. ,,Een goal vandaag had een pleister op de wonden geweest", aldus de medicijnman. ,,Ik moet mijn wonden likken en hopen dat Garnier er geen zout in strooit. Tijd heelt alle wonden."
Lees verder | Auteur: Terence | 23 april 2017 | 0 Reacties

DOMINANT ZA2 NIET LANGS GOUDA 4

Dominant ZA2 niet langs Gouda 4VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 is er niet in geslaagd om haar derde zege op rij te boeken. Thuis tegen een pover Gouda 4 was de ploeg de baas, maar bleef steken op een gelijkspel: 1-1.

De equipe van Piet Quist kwam vrij gedachteloos voor de dag; een schril contrast met de ploeg die de afgelopen weken goede resultaten boekte (6-2 zege op Groeneweg en 1-5 zege bij DCV). Desondanks kwam het elftal op voorsprong: wie anders dan sterkhouder Nick van der Burg prikte met zijn chocoladebeen het leer tegen de touwen: 1-0. Luttele minuten later trokken de Gouwenaars de stand echter alweer gelijk via een knap schot uit de draai in de verre hoek. Tussendoor tikte Reinier Saat nog een tergend langzaam rollertje ternauwernood naast.

Ook na thee was het spel van de roodhemden niet bepaald om over naar huis te schrijven. De wil was er wel, getuige gevaarlijke momenten via onder meer Ben Quist, maar de ploeg maakte te veel foutjes om een voorsprong af te dwingen. Ook de gebroeders Garnier, die samen in de laatste twee wedstrijden bij zeven goals betrokken waren, konden weinig potten breken. Een crosspass van Jerry Garnier richting drie hoog van flat De Linde onderstreepte dat.

Vanaf de stip (na vermeend hands) kreeg Van den Burg de ultieme kans om de thuisclub alsnog naar de zege te schieten, maar hij zag zijn slecht genomen strafschop gekeerd worden door de Goudse goalie.

,,We misten het haar op de tanden", zei Lars Messchendorp na afloop in de mixed zone, die niet bepaald haarscherp voor de dag kwam. De Yorick Zwiep na-dansende Messchendorp overweegt zich bij het trimvoetbal aan te sluiten. ,,Daar kan ik mijn schoenhaar trimmen." Geen gezicht, vond Luka Kors, die na afloop urenlang zijn kunde over mode etaleerde, maar vervolgens de kleedkamer uit kwam stappen met hagelwitte gympen onder zijn don-jas.

Twee wedstrijden voor het einde verlaat Erik Prinsen VV Nieuwerkerk. Hij maakt de verrassende overstap naar Ecoredipharm, een club uit de eerste divisie van het Afrikaanse eiland Madagaskar. Hij tekent daar tot het einde van het seizoen. Prinsen: ,,Vooral het onderdeel 'gaskar' sprak me aan. Dat klinkt al sneller dan een caravan."
Lees verder | Auteur: Terence | 02 april 2017 | 0 Reacties

VVNZA BOEKT SIMPELE ZEGE IN KRIMPEN

VVNZA boekt simpele zege in KrimpenVV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft zonder enkele moeite gewonnen op bezoek bij DCV 5. In Krimpen wonnen de gasten met ruime cijfers: 1-5.

Op het zonovergoten Waalplantsoen kwamen de gasten goed voor de dag. Gedragen door de gunstige statistieken (een eerdere 3-1 thuiszege op het team dat de meeste tegengoals moest incasseren) traden de gasten aan zonder Erik Prinsen, Rik Post, Sebastian Baker, Rick Kok, Reinier Saat en de geschorste coach Piet Quist. Daar tegenover stond de aanwezigheid van Stefan Berwald en de terugkeer van gewezen talent Orrin Kors in de selectie.

Na een wat stroeve openingsfase kwam ZA2 op voorsprong. Lars Messchendorp stuurde Luka Kors diep, die een-op-een met de doelman ging. De spits dribbelde langs de doelman e ging vervolgens als een 'zwervende' zwaan gewillig naar de grond. De oude scheidsrechter twijfelde vanuit zijn vertrouwde middencirkel niet en wees resoluut naar de stip. Nick van der Burg schoot de strafschop beroerd in, maar hij zat wel: 0-1.

Via een fraai raak geschoten vrije trap kwamen de Krimpenaren langszij, maar nog voor rust poetsten de gasten die treffer weg. Reinier Zwiep stuurde, niet voor het eerst dit seizoen, Terence Garnier diep, die in de korte hoek raak volleerde: 1-2.

Na de thee was het verzet gebroken en kreeg VVN zeeën van ruimte. Daar werd eigenlijk veel te weinig mee gedaan, maar toch viel er voor de fans nog wat te genieten. Stefan Berwald zorgde voor het hoogtepunt van de middag. Uit een fantastische crosspass van de brakke Rens Buurman, die de avond ervoor negen bier per persoon had gedronken, scoorde Berwald met een subtiel en leep balletje over de doelman: 1-3.

Daarna was het tijd voor de rentree van Orrin Kors, de aanvaller die sinds september niet meer in actie kwam. Toch gingen de tweedehelftbloemen naar Jerry Garnier, die twee feilloze ballen op twee presenteerblaadjes gaf. Eerst gaf hij Ben Quist een niet te missen kans (1-4) en daarna gaf hij zijn broer Terence een perfecte assist (1-5). Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met medeclubtopscorer Luka Kors, die net als vorige week niet scoorde. De spits werkte hard, maar had het geluk (wederom) niet aan zijn zijde. Ook neef Dylan Kors, vorige week nog goed voor een hattrick, kon weinig potten breken vandaag.

Door de zege houdt VVNZA2 de kansen op plek vier levend. Drie wedstrijden voor het einde (Gouda-thuis, DONK-uit, Schoonhoven-thuis) staat de ploeg op 29 punten. De roodhemden boekten twee ruime zeges op rij. Quist: ,,we moeten deze koers aanhouden." Hij heeft nog een redmiddel als het mis gaat. ,,Als we nu de weg kwijt raken, kunnen we altijd nog het kompas van Beun gebruiken."
Lees verder | Auteur: Terence | 26 maart 2017 | 0 Reacties

ZEGE Z2, HATTRICKHELD DYLAN KORS STEELT SHOW

Zege Z2, hattrickheld Dylan Kors steelt showVoor het eerst sinds 21 november heeft VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 weer eens een thuiswedstrijd gewonnen. Dylan Kors was met drie goals grootaandeelhouder in de 6-2 zege op Groeneweg.

De omstandigheden waren verre van ideaal. Het regende pijpenstelen en er waaide een straffe wind over Sportpark Dorrestein. Grasveld 2 lag er dan ook niet al te best bij. Coach Quist, die vanwege het lopende beroep tegen zijn schorsing gewoon langs de lijn mocht staan, kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Buiten de langdurig geblesseerde Orrin Kors miste hij de laatste weken sterk spelende Rik Post en Erik 'Beyerland' Prinsen.

Op bezoek bij Groeneweg verloren de roodhemden, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. De thuisclub kwam onder toeziend oog van de alsmaar groter wordende trouwe fanschare knap op voorsprong. Lars 'Dekzeil' Messchendorp gaf een steekbal op Terence Garnier, die met een leep paasje Dylan Kors bediende. Die mikte knap raak: 1-0.

VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 bleef druk zetten en aanvallen. Yorick Zwiep verdubbelde de score. Zijn vrije trap - dit seizoen veelvuldig een wapen gebleken - leek gepakt te worden door de slecht keepende doelman, maar hij dook over de bal heen: 2-0. Zijn collega-back Ben Quist besliste nog voor rust het duel door de derde treffer te maken. Toch deed Groeneweg met de 3-1 nog voor rust iets terug.

Na de thee leek het even spannend te worden toen de gasten uit Zevenhuizen weer scoorden. Met behulp van het houtwerk, een aantal goede reflexen van goalie Reinier Saat en de fijne balbeheersing van uitblinker Nick van der Burg kon Dylan Kors gerust aan zijn show beginnen. Met de 4-2, een beheerste schuiver in de korte hoek, was het Zevenhuizense verzet gebroken. Hij trakteerde de fans even later op nog een treffer: een prachtig geplaatst schot uit de draai van een meter of zeventien liet de doelman voor de vijfde keer kansloos: 5-2. De fans, waaronder Terence Storm (die zijn achternaam eer aan deed met het weer) en Yvonne, de vriendin van de nauwelijks in het stuk voorkomende Luka Kors, waren uitzinnig.

De kers op de taart kwam van Jerry Garnier, die na een passje van zijn broer fraai in de verre hoek mikte: 6-2. Het was zijn eerste goal in het goede doel van het seizoen en bovendien exact een jaar na zijn laatste treffer, tegen Barendrecht.

Piet Quist was blij, zo bleek in de mixed zone. ,,We hebben vandaag compact en breed gespeeld." Rens Buurman, de enige verdediger die niet scoorde, liet zich na afloop nog even uit over de verkiezingen. ,,Ik ben blij dat we Zwiep (Reinier,red.) dit jaar nauwelijks over de VVD hebben gehoord", zei de laatste man, die ook de noodklok luidde over het 'nijpende broekjes-tekort' en trainer Quist een 'rattenvanger' noemde om zijn actie vorige week bij Jodan Boys.

Door de zege is VVNZA2 nog altijd in de race voor de zo felbegeerde plek 4, die recht geeft op plaatsing voor een Europees avontuur. Volgende week is DCV de tegenstander in Krimpen.
Lees verder | Auteur: Terence | 19 maart 2017 | 0 Reacties

'COACH MOET BROMMEN WEGENS SCHOPJE'

'Coach moet brommen wegens schopje'De aanklager amateurvoetbal gaat zich buigen over de beelden van een actie van VVNZA2-coach Piet Quist. Tijdens het uitduel met Jodan Boys 8 (2-1) deelde de coach een vermeend schopje uit aan een speler van de thuisclub.

Naar verluidt wil de aanklager hem drie duels schorsen. De temperamentvolle trainer werd weggestuurd omdat hij het oneens was met een aantal beslissingen van de scheidsrechter. ,,Hij floot waardeloos. Maar dat lijkt ons vaker te gebeuren."

Quist, die door verschillende media vanwege zijn gekortwiekte coupe 'de Egel van de IJssel' werd genoemd, vreest geen schorsing en verwacht er aanstaande zaterdag tegen Groeneweg gewoon bij te zijn. Met die ploeg heeft zijn equipe nog wel een appeltje te schillen. In Zevenhuizen ging ZA2 de kuikenbak in (2-0), mede vanwege een onterechte strafschop na vermeend hands van kapitein Reinier Zwiep.
Lees verder | Auteur: Terence | 16 maart 2017 | 0 Reacties

FELBEKRITISEERDE GARNIER SCHIET ZA2 LANGS BE FAIR

Felbekritiseerde Garnier schiet ZA2 langs Be FairVV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft uit bij Be Fair eindelijk weer eens een keer gewonnen. Diep in blessuretijd was het uitgerekend de veelsproken Terence Garnier die toesloeg: 1-2.

De roodhemden kwamen goed voor de dag in het druilerige Waddinxveen. Be Fair was geen schim van het team dat op de eerste speeldag van de competitie afgetekend met 0-4 won op Sportpark Dorrestein. Het overwicht in combinatie met het geloof op een goed resultaat leidde tot een fraaie treffer van Yorick Zwiep. De linksback, die op die plek de een transfer naar FC Zoetermeer afrondende Jerry Garnier verving, mikte het leer uit een vrije trap in de korte kruising: 0-1.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, want de gastheren waren nauwelijks gevaarlijk. Toch ging de bal na de thee op de stip na vermeend hands van 'Hands' Buurman. Sluitpost Saat koos de verkeerde hoek: 1-1.

De gasten herpakten zich en grepen Be Fair bij de strot, maar knepen de kelen niet hard genoeg dicht. Nick van der Burg - die in de spits de man met nieuwbakken coupe Dylan Kors afloste - miste een goede mogelijkheid, net als de immer hardwerkende Rick Kok. Twee krachtige kopballen van de goed spelende invaller Richard Wervers werden van de lijn gehad. De Nieuwerkerkers leken genoegen te moeten nemen met een puntendeling, maar in de allerlaatste minuut deelden zij alsnog de genadeklap uit. Tot grote vreugde van het Nieuwerkerkse kamp promoveerde Terence Garnier een leep steekballetje van Lars Messchendorp met een rake schuiver tot winnende doelpunt: 1-2. Hij werd bedolven onder ploeggenoten, in een week waarin hij ternauwernood ontsnapte aan zijn congé als sportverslaggever.

Rens Buurman vond de zege verdiend. ,,Gerechtigheid", zei hij meermaals. Ook Lars Messchendorp, die zijn whiskykater prima camoufleerde, was tevreden. ,,Ik kan nu morgen met een gerust hart in de kroeg naar de samenvattingen kijken."

Volgende week treedt VVNZA2 aan bij Jodan Boys. Voor die wedstrijd geldt geen verplichting voor een persoonverbonden clubkaart. Scout Lars Boere, die momenteel de bijvelden van Oostenrijk afspeurt op zoek naar talent, nam in november al eens een kijkje bij Jodan Boys. ,,Ik heb ze niet in actie gezien, want ze speelden uit."
Lees verder | Auteur: Terence | 05 maart 2017 | 0 Reacties

SPORTJOURNALIST T. GARNIER ONTSNAPT AAN DE SPREEKWOORDELIJKE ZAK.

Sportjournalist T. Garnier ontsnapt aan de spreekwoordelijke zak.De hoofdredacteuren van VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 L.Kors en D.Kors hebben vanmiddag de koppen bijeen gestoken om een eind te maken aan de soap rondom sportjournalist T.Garnier. Garnier is bekend om zijn verslaglegging van de avonturen van de bekende amateurploeg VV Nieuwerkerk Zaterdag 2, waar hij zelf ook de positie van rechtsbuiten bekleed. Zijn functie bij de ploeg als sportjournalist wordt al enige tijd onder de loep genomen, daar hij onlangs een verslag 24 uur te laat heeft aangeleverd en de inhoud van deze weinig voetbal gerelateerde content bevatte. Dit laatste gegeven is er tevens één die al langer parten speelt. Supporters en spelers reageren verschillend op de gebeurtenissen. Zo draagt het overgrote deel van de supporters Garnier een warm hard toe en vinden dat hij een tweede kans verdiend. De spelers staan er echter anders in en vinden dat het tijd is dat Garnier de pen doorgeeft. “L.Messchendorp zou met zijn analytisch vermogen en enorm vocabulaire een geschikte opvolger zijn”, tekende R.Buurman onlangs op.

Ondanks alle commotie heeft de hoofdredactie besloten het contract van T.Garnier nog niet te ontbinden en hem een tweede kans te bieden. “Garnier heeft zich een groot verslaggever getoond de afgelopen jaren en hem laten gaan zou een aderlating zijn voor de PR van het team”, zei L.Kors.

Garnier had zelf niet veel te zeggen over het feit dat hij aan mag blijven. Wel heeft hij de redactie beloofd zijn functie serieus te nemen en nog eens goed in de spiegel te kijken. Hij hoopt dat de kous hiermee af is en deze gebeurtenissen geen nare gevolgen zal hebben voor het team of voor de club.
Lees verder | Auteur: Dylan | 02 maart 2017 | 0 Reacties

PERKOUW TE STERK VOOR VVNZA2

Perkouw te sterk voor VVNZA2Ook aan het bezoek bij Perkouw 2 heeft VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 geen goed resultaat over weten te houden. In Berkenwoude werd het, net als eerder in Nieuwerkerk, 4-2.

Coach Quist had Daan Markus bij de selectie gehaald, omdat hij het onder andere zonder Reinier Saat, Lars Messchendorp en Ben Quist moest stellen. Ondanks hun gemis kwamen de gasten redelijk goed uit de startblokken op in de winderige polder van de Krimpenerwaard. Nick van der Burg faalde vanaf elf meter niet nadat Terence Garnier onderuit werd geschoffeld: 0-1. Dat was gelijk de theestand, al had die nog hoger uit kunnen vallen als de geneven Kors en Baker het vizier wat scherper hadden.

Na rust ging Quist terug naar 4-4-2. Het bleek een tactische zet met grote gevolgen. Geholpen door de tot dan toe prima fluitende scheidsrechter kreeg Perkouw om geheel onduidelijke reden een strafschop: 1-1. Ook kreeg de sterk spelende Jerry Garnier een gele prent. Niet veel later caramboleerde de bal weer achter goalie Yorick Zwiep: 2-1. Later werd hij verrast in de korte hoek na een counter. Het verzet leek gebroken, maar mede door sterk verdedigen van met name Rik Post mochten de roodhemden in een goed resultaat blijven geloven. Dat plan werd kracht bijgezet toen Baker raak knikte uit een vrije trap van T. Garnier. Luttele seconden later lag de bal echter alweer in het IJsselse net.

Na afloop werden er harde woorden gesproken in zowel de kleedkamer, er werd op de brandcardtafel geramd, als de bestuurskamer. Naar verluidt is spits Luka Kors naar de voorzitter gestapt om een salarisverhoging te eisen. ,,Hij schudt zijn Laurel & Hardy/Sparta Rotterdam-spaarpot nog maar eens extra leeg,'' aldus een stoďcijnse Hans Jeroense.

Ook is de functie van verslaggever Terence Garnier door hoofdredacteur Dylan Kors geëvalueerd. Hij was te laat met dit verslag en leverde het pas woensdag in. Kors komt naar verwachting vandaag met een statement op de website. Hij sluit niet uit dat Garnier zijn biezen kan pakken. ,,Van serieuze voetbaljournalistiek is al wat langer geen sprake,'' zegt hij.
Lees verder | Auteur: Terence | 01 maart 2017 | 0 Reacties

VVNZA2 GEEFT ZEKER LIJKENDE DRIEPUNTER WEG

VVNZA2 geeft zeker lijkende driepunter wegVV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft tegen Oudewater twee kostbare punten verspeeld. In de absolute slotfase poetsten tien Oudewateri's een 4-2 achterstand weg: 4-4.

Het was voor de equipe van Quist weer even wennen na drie weken niet in te actie te zijn gekomen. Het elftal kwam dan ook stroef uit de startblokken. Het was dan ook niet onverdiend dat de gasten op voorsprong kwamen. Na goed doorjagen van Terence Garnier wist Stefan Berwald, gastspeler, de stand gelijk te trekken. Luka Kors bracht zijn ploeg zelfs op een voorsprong na een Bertrand Traore-achtig doelpunt in de korte hoek. ,,Eigenlijk had hij hem moeten stiften", zei opa Gerard Kors.

Na de thee leek Nick van der Burg vanaf de stip het duel op slot te gooien, maar een fraaie tegentreffer maakte het toch weer onnodig spannend. Een rake kopbal van Van der Burg leek het duel alsnog te beslissen, maar na een zondagsschot en een kopbal van dichtbij in de allerlaatste minuut verdween de zeker lijkende overwinning plots als sneeuw voor de zon. Tussendoor scoorde gelegenheidsspits Terence Garnier nog bijna een Blaise N'Kufo-goal, ontsnapte Jerry Garnier aan rood en deelde Dylan Kors een recordaantal panna's uit.

Volgende week is Perkouw de tegenstander. Daar, in Berkenwoude, komt morgen het Koninklijk echtpaar op bezoek. Toch ziet het dorp meer uit naar de komst van de roodhemden in plaats van de Oranjes. ,,De koning van het zestienmetergebied of de koning van Nederland? Ik weet wel wie ik moet kiezen", zegt een oude man langs de lijn, die de vergelijking maakt tussen Luka Kors en Willem Alexander. ,,Een van die voormalige prinsen of Erik Prinsen, makkie", zegt een ander. Het wordt elf graden. ,,Er komt echt geen vorst", beweert iemand. ,,Ik vind vorstendom."

Tot slot slecht nieuws uit het redactiefront: het redactie-uitje is bedorven. ,,Volgend jaar bestellen we maar weer rode. Die blijven langer goed."
Lees verder | Auteur: Terence | 20 februari 2017 | 0 Reacties