39535x bekeken sinds 29 september 2015
Teamblog

Laatste 10 blogs

VVNZA2 GEEFT ZEKER LIJKENDE DRIEPUNTER WEG

VVNZA2 geeft zeker lijkende driepunter wegVV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft tegen Oudewater twee kostbare punten verspeeld. In de absolute slotfase poetsten tien Oudewateri's een 4-2 achterstand weg: 4-4.

Het was voor de equipe van Quist weer even wennen na drie weken niet in te actie te zijn gekomen. Het elftal kwam dan ook stroef uit de startblokken. Het was dan ook niet onverdiend dat de gasten op voorsprong kwamen. Na goed doorjagen van Terence Garnier wist Stefan Berwald, gastspeler, de stand gelijk te trekken. Luka Kors bracht zijn ploeg zelfs op een voorsprong na een Bertrand Traore-achtig doelpunt in de korte hoek. ,,Eigenlijk had hij hem moeten stiften", zei opa Gerard Kors.

Na de thee leek Nick van der Burg vanaf de stip het duel op slot te gooien, maar een fraaie tegentreffer maakte het toch weer onnodig spannend. Een rake kopbal van Van der Burg leek het duel alsnog te beslissen, maar na een zondagsschot en een kopbal van dichtbij in de allerlaatste minuut verdween de zeker lijkende overwinning plots als sneeuw voor de zon. Tussendoor scoorde gelegenheidsspits Terence Garnier nog bijna een Blaise N'Kufo-goal, ontsnapte Jerry Garnier aan rood en deelde Dylan Kors een recordaantal panna's uit.

Volgende week is Perkouw de tegenstander. Daar, in Berkenwoude, komt morgen het Koninklijk echtpaar op bezoek. Toch ziet het dorp meer uit naar de komst van de roodhemden in plaats van de Oranjes. ,,De koning van het zestienmetergebied of de koning van Nederland? Ik weet wel wie ik moet kiezen", zegt een oude man langs de lijn, die de vergelijking maakt tussen Luka Kors en Willem Alexander. ,,Een van die voormalige prinsen of Erik Prinsen, makkie", zegt een ander. Het wordt elf graden. ,,Er komt echt geen vorst", beweert iemand. ,,Ik vind vorstendom."

Tot slot slecht nieuws uit het redactiefront: het redactie-uitje is bedorven. ,,Volgend jaar bestellen we maar weer rode. Die blijven langer goed."
Lees verder | Auteur: Terence | 20 februari 2017 | 0 Reacties

KOPLOPER MAATJE TE GROOT VOOR VVNZA2

BLEISWIJK - Op bezoek bij koploper Soccer Boys 6 heeft VV Nieuwerkerk ZA2 niet kunnen stunten. De formatie van Piet Quist ging met 2-0 onderuit.

Het was puzzelen geblazen voor de hoofdcoach. Zo kon hij nog altijd niet beschikken over Orrin Kors, Erik Prinsen, Sebastian Baker en Rik Post en waren ook Jerry Garnier (ziek langs de lijn) en Lars Messchendorp (Britse proefspeler aan het testen) niet inzetbaar. Daarom had de trainer Wesley Boer en Thomas Hartman gestrikt om de verdediging van de nodige body te voorzien.

Die verdediging stond sterk en de gasten begonnen dan ook niet slecht aan het later begonnen duel. De koploper kreeg nauwelijks kansen, maar ook de roodhemden waren op wat speldenprikjes na ongevaarlijk. Toch moest goalie Saat vissen: de defensie werd met een ogenschijnlijk makkelijke slalom uiteengereten waarna een Bleiswijker eenvoudig kon intikken: 1-0. Op slag van rust werd het ook nog 2-0, daar waar de scheidsrechter een vrije trap toekende aan Soccer Boys, nadat hij dat even daarvoor voor een soortgelijke overtreding op Nick van den Burg naliet - tot woede van de gasten.

Dat onrecht kon het team na rust niet van zich af spelen, in plaats daarvan werden de gasten feller en geÔrriteerder. Daarbij hielp het ook niet dat worstelaar J. Garnier tijdens de thee alsnog besloot om zich in het roodzwart te hijsen. De scheidsrechter vond het nodig om nog slechter te fluiten dan in het eerste bedrijf. Doelman Saat kreeg een gele prent omdat hij het goal uit stormde om verhaal te halen bij de arb na wederom een onbegrijpelijk besluit. Ben Quist kreeg daarna wel terecht geel voor een onvervalste jauwjekker op de enkels van een Soccer Boy. Na een opstootje tussen de grens en T. Garnier vond de scheids het welletjes en blies voortijdig af.

Door de nederlaag staat VVNZA2 kleurloos in de middenmoot. Moet de ploeg zich deze transferwindow nog versterken? Als het aan coach Quist ligt wel. Vrijdag komt de staf en selectie met een gourmet bijeen om de transferwensen te bespreken. ,,Dan kijken we wat voor vlees we in de kuip hebben, maar duidelijk is dat we er vandaag weinig van bakten." De deadline nadert echter, weet de trainer. ,,We moeten er als de kippen bij zijn." Naar verluidt wil Quist, die uitgekookt de transfermarkt af speurt, een visje uitgooien bij Wesley Boer om hem definitief in te lijven. ,,We hebben zijn grillen nodig om tegenstanders in de pan te hakken." Het gerucht gaat als een lopend vuurtje. ,,Vrijdag is er hopelijk witte rook."
Lees verder | Auteur: Terence | 30 januari 2017 | 0 Reacties

NIEUWERKERK MET SPEELS GEMAK LANGS POVER MOERKAPELLE

Nieuwerkerk met speels gemak langs pover MoerkapelleVV Nieuwerkerk Zaterdag 2 is het kalenderjaar 2017 uitstekend begonnen. Op bezoek bij een uiterst matig Moerkapelle 3 won de equipe van Piet Quist met twee vingers in de neus: 0-3.

De winterstop was voorbij - maar dat betekende niet dat er ook aan de winterse omstandigheden een einde was gekomen. De twee teams werden geteisterd door sneeuwval, een ijzige wind en een veld vol ijshompen. Het waren de bezoekers die het beste met de omstandigheden om gingen. Na een hyperleep steekballetje van Ben Quist kon Terence Garnier na een kapbeweging via de vingertoppen van de goalie de score met links openen. Het was direct de ruststand, al waren de jarige invaller Jeffrey van Beuningen (lat) en Luka Kors (vrije trap knap gekeerd door de doelman) dichtbij een verdubbeling. Ook Nick van der Burg had nog een gevaarlijk schot - al was de bal meer een gevaar voor het luchtruim dat vanaf Zestienhoven vloog.

Ook in het tweede bedrijf had VVN helemaal niets te duchten van het armetierige Moerkapelle. Het bleef met een minimale marge echter spannend. Goaltjesfarao Luka Kors maakte een einde aan alle onzekerheid: 0-2. Tussendoor kwam ook voetbalopa Rick Kok in de controverse nadat hij een gele kaart van de slecht fluitende arbiter kreeg, en later een tegenstander trakteerde op een steenharde poeier in 't zaakje. Toch was het diezelfde Kok die Ben Quist de 0-3 op een presenteerblaadje aanreikte: 0-3. Een puike prestatie gezien de lijst van afwezigen, waar onder meer Baker (enkel), O. Kors (enkel), D. Kors (griep), Post (Amsterdam), Prinsen (schilderen), Van Duivenbode (Sparta) en Boere (verhuurd aan Austria Wien) op staan.

De eerstvolgende krachtmeting is over twee weken: dan gaan de roodhemden op visite bij de nog ongeslagen koploper Soccer Boys. In de eerste ontmoeting wist VVN die ploeg op een gelijkspel te houden.
Lees verder | Auteur: Terence | 15 januari 2017 | 0 Reacties

NOMINATIES DOELPUNT VAN HET JAAR 2016 BEKEND

Nominaties Doelpunt van het Jaar 2016 bekendDe vijf nominaties voor het Stichting Dada Doelpunt van het Jaar 2016 zijn bekendgemaakt.

- Sebastian Baker, 29/10/16, Gouda - Nieuwerkerk (0-2). De halve Brit spurtte langs de rechterflank na een lange bal van Messchendorp, trok naar binnen en mikte haarfijn in de korte hoek.

- Luka Kors, 29/10/16, Gouda - Nieuwerkerk (0-1). Na goed werk van Nick van der Burg en Terence Garnier werd rechtervleugelbrommer Ben Quist bereikt, die een afgemeten voorzet op Luka Kors gaf. De goalgetter knikte, tegendraads en stuiterend, heel volleerd raak: 0-1.

- Lars Messchendorp, 15/10/16, Nieuwerkerk - DONK (3-1). Na twee goals van Terence Garnier was het Messchendorp die het laatste woord had. Een half etmaal later dan wellicht gehoopt scoorde hij alsnog en schoof hij prima raak met een geplaatste inzet: 3-1.

- Yorick Zwiep, 24/09/16, Oudewater - Nieuwerkerk (0-1). Nog geen minuut na de aftrap pegelde hij een door Rick Kok versierde vrije trap fenomenaal in de winkelhaak, gevolgd door een oerbrul.

- Nick van der Burg, 2/4/16, Hillegersberg - Nieuwerkerk (1-1). Uit een vrije trap van rots in de branding Jerry Garnier knikte Nick van der Burg knap diagonaal raak: 1-1.

Vorig seizoen ging Dylan Kors met de Stichting Dada Doelpunt van het Jaar 2015-bokaal naar huis na zijn fabelachtige volley tegen SDV. De T. Mulder Eigen Goal van De Eťnentwintigste Eeuw wordt volgende week uitgereikt. Zonder verder te spoileren: Jerry Garnier en Rens Buurman zijn gegadigden.

Wil je de genomineerde goals nog eens terugzien? Klinkt dan in ieder geval niet hier.
Lees verder | Auteur: Terence | 20 december 2016 | 0 Reacties

NIEUWERKERK GAAT WINTERSTOP IN MET REMISE TEGEN KOPLOPER

Nieuwerkerk gaat winterstop in met remise tegen koploperAfgelopen zaterdag mocht Nieuwerkerk za2 voor de laatste keer dit kalenderjaar de mat op. De tegenstander was de nog ongeslagen koploper SV Soccerboys.

Nieuwerkerk trad aan zonder: Van der Burg, Prinsen, Boere, Baker, O.Kors en D.Kors.

Ook T.Garnier miste de clash met de koploper. Zijn journalistieke hoogstandjes en pen-gerelateerde escapade's zijn ook over de grens niet onopgemerkt gebleven. Dit weekend mocht hij dan ook naar Berlijn waar hij verslag heeft gedaan van de wedstrijd: Herta BSC - Werder Bremen. Wie weet waar deze magieŽr met woorden zijn eindbestemming gaat vinden?

Nieuwerkerk wist zich in de eerste helft goed staande te houden tegen de ploeg in het fluor-oranje shirt. Het creŽerde zelfs nog wat kansen die er om wille van verschillende redenen niet in gingen. Mede door een uitstekend spelende Daan wist ook de uitspelende ploeg het net in de eerste helft niet te vinden.

Nieuwerkerk speelde misschien wel zijn beste voetbal van het seizoen. Ook de uitstekend spelende Haags-Nieuwerkerkse Jan-Arie van der Heijden wist een hoofdrol voor zichzelf weg te leggen toen hij pardoes de bal tegen de touwen wist te werken. 0-1 Soccerboys.

Hiermee was het echter nog niet gedaan. Nieuwerkerk zette aan en wist via goaltjesboef L.Kors toch een doelpunt mee te pikken. De in eerste instantie op een 'fantoom-goal' lijkende treffer was het resultaat van een verwoestende uithaal met het linkerbeen. Toen beide armen de lucht ingingen en 'Vloeka Airlines' opsteeg wist het publiek het zeker. 1-1. Dit was tevens de eindstand en Nieuwerkerk pakt een welverdiend punt tegen de nummer 1 van de competitie.

Coach Quist was in zijn nopjes met de puntverdeling: 'Als we iedere zaterdag zo spelen doen we mee om de koppositie' tekende hij op.

14 januari 2017 speelt Nieuwerkerk za2 zijn volgende wedstrijd. Tot die tijd heeft het team de tijd om de pijntjes die zijn opgedaan in de eerste seizoenshelft te verwerken.

Alle hulp hierbij is natuurlijk van harte welkom en het zou dan ook fijn zijn als de naaste familie en vrienden de spelers een handje willen helpen bij dit herstelproces. Breng ze af en toe een koude pils (..of cola) en een bitterbal. Dat doet wonderen.
Lees verder | Auteur: Dylan | 13 december 2016 | 0 Reacties

PERKOUW 2 TE STERK VOOR ZA2

Perkouw 2 te sterk voor ZA2VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft voor eigen publiek niet van Perkouw 2 kunnen winnen. De Berkenwoudenaren gingen er met een 2-4 zege vandoor.

Voor trainer Piet Quist was het, met name achterin, puzzelen geblazen. Rik Post was er niet en Verstappen-idolaat Rens Buurman kon niet meedoen wegens een heupblessure. ,,Wanneer hij weer fit is? Het is maar hoe zijn pet staat", zei Quist op de persconferentie.

Zonder Buurman kwamen de gasten wat gelukkig op voorsprong. Een bal die de kruising in zeilde, was verantwoordelijk voor de ruststand. Een grote kans was niet aan de tierende 'Vloeka' Kors besteed.

Na rust drongen de roodhemden aan, maar kregen de deksel op de neus. Binnen no-time stond het 0-4. Steven Schuurmans redde de eer met twee treffers, waarvan de tweede riekte naar buitenspel. Maar dat had Rinus de Wolf, deze keer in arbiterskleren in plaats van schaapskledij, niet gezien.

Na afloop, in de kleedkamer, baalden de spelers van de zeperd in het zespuntenduel. ,,Dit is een zwaarwegend resultaat", zei Reinier Zwiep, aaiend over de in zijn thermoshirt toch wel expliciet zichtbare welvaartsbuikje. Ook Lars Trijnko Messchendorp baalde. ,,Bij de tegenstander liep het als een trein. Maar wij waren het spoor bijster."

De ploeg van Quist staat nu vijfde, met vijf gewonnen en vijf verloren. Het doelsaldo (22-22) is in evenwicht, nu het elftal nog.
Lees verder | Auteur: Terence | 28 november 2016 | 0 Reacties

VVNZA2 BOEKT ZEGE OP MOERKAPELLE

VVNZA2 boekt zege op MoerkapelleVV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft na twee nederlagen weer eens een overwinning geboekt. Moerkapelle 3 werd met 4-2 verschalkt.

De thuisploeg zat al na enkele minuten op rozen in de barre en koude burenruzie. Terence Garnier trok de bal voor, maar werd onderweg dusdanig vaak aangeraakt dat de bal richting de vrijstaande Nick van der Burg en Luka Kors caramboleerde. Eerstgenoemde dook onder de bal door, maar Kors hoefde de bal alleen maar te schampen met het voorhoofd: 1-0.

Er leek geen vuiltje aan de lucht in het duel dat onder leiding stond van de coulant fluitende Ray Garnier, maar Moerkapelle werd sterker. Een schot dat werd aangeraakt door Post bezorgde de gasten de gelijkmaker, waarmee aan de thee werd gegaan.

Na rust heerste de thuisploeg en opende het de jacht op de tweede goal. Een volley van Terence Garnier na een geniale lob van Van den Burg ging er niet in, maar even later was het wel raak: een schuiver van 'Opa Bakkebaard' Lars Messchendorp belandde tegen de touwen na een leep passje van de aangever in vorm, Reinier Zwiep. Messchendorp snoerde daarmee de mond van de katercritici, die beweerden dat hij in de eerste helft elke bal richting de adamsappel van Bart van Duivenbode peerde.

Diezelfde Zwiep, die de avond ervoor nog wel eens 'Jan Zwiepo de Clown' genoemd, ging een puike een-twee aan met Terence Garnier. Diens voorzet was een keer wel op maat, waardoor Ben Quist de vierde goal maakte. Tussendoor deden de gasten nog iets terug: 4-2. Reinier Saat kreeg nog een gele prent van de arbiter en Rens Buurman liet zijn ippon-skills aan de trouwe fanschare zien.

Door de zege staat de equipe van Quist nu vijfde. De prestaties van trainer Quist zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo kreeg hij deze week telefoontjes van een paar clubs uit zijn favoriete Engeland. ,,Maar ik kon niet opnemen, want mijn telefoon is in de sloot gevallen", zei de train. De interesse lijkt dus weg te ebben.
Lees verder | Auteur: Terence | 21 november 2016 | 0 Reacties

VVNZA2 ZET VRIJE VAL VOORT NA NIEUWE NEDERLAAG

VVNZA2 zet vrije val voort na nieuwe nederlaagVV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft geen punten uit het vuur kunnen slepen op bezoek bij Schoonhoven 3. Het team van Piet Quist ging met 4-1 onderuit.

Op een kille Nieuwe Singel in het Groene Hart-dorp wisten de roodhemden zich gesteund door een behoorlijke zwik fans, maar desalniettemin keek de ploeg binnen no-time tegen een 2-0 achterstand aan. De Schoonhoven-aanvoerder, die wat van de nare trekken had van Ajacied Davy Klaassen, schoot tweemaal met scherp van buiten de zestien.

Kort daarna bracht Terence Garnier de spanning terug na een splijtende pass van Reinier Zwiep, die sowieso een sterke pot speelde. De gasten vochten zich knap terug in de wedstrijd, maar vlak na de thee verzuimde PSG-huurling Stephan Verdoold om de stand gelijk te trekken. Ook aan Luka Kors was de 2-2 niet besteed. Kort erna sloegen de gastheren toe, met grote dank aan de niet uit de middelcirkel komende scheidsrechter. Hij keurde de 3-1 op onnavolgbare wijze goed. Het verzet was gebroken, en omdat Sinterklaas weer in het land is gaf Erik Prinsen nog een cadeautje weg, waarbij de bal door de benen van Ben Quist ging. Een schot van Verdoold ging op de lat.

Door de vierde verliespartij zakt VVNZA2 naar de zevende plaats op de ranglijst. Daardoor kunnen de Europese ambities voorlopig de ijskast in. Volgende week reist Moerkapelle 3 af naar Sportpark Dorrestein.

Ook buiten het veld heerst er onvrede. Naar verluidt is het bestuur ontevreden over de
'astronomisch hoge' wedstrijdpremies bij een gelijkspel. Tot grote opluchting speelde de ploeg in acht duels nog geen een keer gelijk. ,,De onderhandelingen schieten voor geen meter op", zegt spelersraadvoorzitter Luka Kors na afloop, met een meter bier in zijn handen. ,,We overwegen het bestuur te coybotten."
Lees verder | Auteur: Terence | 14 november 2016 | 0 Reacties

VVNZA2 DE KUIKENBAK IN TEGEN LAAGVLIEGER

VVNZA2 de kuikenbak in tegen laagvliegerVV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. Jodan Boys 8, tot dan toe nog puntloos, ging er met een 1-3 zege vandoor.

Via Van Duivenbode hadden de roodhemden op voorsprong moeten komen, maar hij vergat te scoren. Even later was het aan de andere kant raak na een slippertje van goalie Zwiep. Luka Kors trok de stand even later weer in evenwicht en herkroonde zich weer tot clubtopscorer. Rens 'Verstappen' verstapte zich vervolgens. Een via hem van richting veranderd schot vloog het hok in. Nog voor de thee gooide 'JB' het duel op slot.

De wedstrijd deed zo'n pijn aan de ogen van de verslaggever, dat hij in de rust de pleiterik heeft gemaakt. Gelukkig kreeg de redactie van vormgever/spits/middenvelder/trouwe-lezer Dylan Kors via WhatsApp nog een uitgebalanceerde weergave van de tweede helft.

Dylan Kors: Ha reporter. Wil je nog wat input over de tweede helft? Saat had het aan de stok met de linksbuiten. ,,Nog 1 keer en dan pak ik je." Hij moest vervolgens het veld ruimen met geel naar klagen bij de schijndode arbiter. Jodan Boys lag 45 minuten op de grond en de scheids was z'n stopwatch vergeten. Verder weinig gecreŽerd van beide partijen. Nicky werkte hard en kreeg kramp in beide benen. Als hij kopte zei hij "HASSAN!" Daan speelde sterk. Erik had nog twee schoten op doel maar die miste venijn Verder was het saai, haha.

Er was geen reet aan vandaag. Spaarzame hoogtepunten:
- Orrin Kors liet zijn gezicht weer eens zien.
- Jerry Garnier peerde drie ballen op het dak van de tribune.
- Het eindsignaal.
- We staan gedeeld eerste in het aantal punten in mindering.
- De winterstop komt steeds dichterbij.
- Volgende week spelen we uit, dus geen Jager, Koster of Van der Putten.
- Tegenstander van volgende week, Schoonhoven 3, speelde met 1-1 gelijk tegen Oudewater 5.
- Saat had zijn haar niet gedaan. Hij leek op een Pools jongetje.
- Erik Prinsen heeft voor het eerst sinds 2009 weer op doel geschoten.
- Rick Kok heeft voor het eerst sinds 2009 weer langer dan een helft gespeeld. Of zelfs een hele wedstrijd, dat weet ik niet.

Excuses voor het non-journalistieke verslag. Volgende week doe ik mijn lange regenjas weer aan.
Lees verder | Auteur: Terence | 07 november 2016 | 0 Reacties

KEURIGE OVERWINNING IN GOUDA VOOR VVNZA2

Keurige overwinning in Gouda voor VVNZA2VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft op bezoek bij Gouda 4 een uitstekende overwinning geboekt. De roodhemden bleven eenvoudig overeind en wonnen met 0-3, waardoor ze zich nestelen in de subtop van de ranglijst.

Trainer Quist kon niet beschikken over Rik Post, Erik Prinsen (voetbalt hij dan?), Orrin Kors, Dylan Kors en Bart van Duivenbode. Het scheelde ook maar een haar of Lars Boere was er niet bij geweest. De verdediger annex middenvelder, die eruit zag alsof hij na vijf maanden uit een Oostenrijkse lawine is gehaald, was naar Jodan Boys afgereisd, maar was net op tijd voor de late aftrap.

VVNZA2 kwam frivool uit de startblokken. Na goed werk van Nick van der Burg en Terence Garnier werd rechtervleugelbrommer Ben Quist bereikt, die een afgemeten voorzet op Luka Kors gaf. De goalgetter knikte, tegendraads en stuiterend, heel volleerd raak: 0-1. Kort daarna gaf Gouda een stuiptrekking, met een zondagsschot dat door goalie Saat knap uit de bovenhoek werd gepakt, maar daarna brak het verzet door een treffer van Sebastian Baker. De halve Brit spurtte langs de rechterflank na een lange bal van Messchendorp, trok naar binnen en mikte haarfijn in de korte hoek, waarmee hij de theestand op het bord zette.

Na de rust, waarin Jerry Garnier en Rens Buurman via FaceTime nog even aan de communicatie werkten en er gelachen werd om de zwitserlevengevoel-voorzet van Lars Boere, kwamen de Nieuwerkerkers amper in de problemen. Goed doorbikkelen van uitblinker Ben Quist zorgde er zelfs voor dat Luka Kors zijn dagproductie kon verdubbelen: 0-3. Tussendoor misten Terence Garnier en Lars Boere nog twee grote kansen om de Gouwenaren nog meer pijn te doen.

Scheidsrechter Boere blies voor het laatst op zijn fluitje, maar kwam daarna naar de kleedkamer van de gasten. Niet om nog een keer op fluitjes te blazen, maar om een bittergarnituur uit te delen.

Er breken belangrijke weken aan voor de zaterdagamateurs langs de IJssel. Volgende week komt het nog puntloze Jodan Boys 8 op bezoek. Als de troepen van Quist de week erna de topper bij Schoonhoven ook winnen, is een Leicester City-scenario niet ondenkbaar. Toch durft nog niemand het woord 'schaal' in de mond te nemen. ,,Ik neem wel de snacks van de schaal van de scheids in de mond", aldus een anonieme speler, die het steeds over 'coybotten' had.
Lees verder | Auteur: Terence | 30 oktober 2016 | 0 Reacties